Don Kemps - Account Manager
Don Kemps - Account Manager 10-01-2019 4 min

6 redenen waarom bedrijven kiezen voor Pure Storage

Proxy zet de 6 belangrijkste redenen op een rij waarom Pure Storage zo’n populaire optie is onder bedrijven die kiezen voor een flash storage oplossing. Waarin onderscheidt Pure Storage zich van de rest? Welke geluiden horen wij in de markt? En wat vinden gebruikers eigenlijk zelf?

 

1. Efficiëntie

Pure Storage biedt een zeer hoge voorspelbare performance met een zeer hoge beschikbaarheid (99,9999%). Dit zijn al zeer belangrijke kernwaarden voor een goede storage oplossing. Maar het design van de hardware in combinatie met het Purity Operating Environment (het eigen operating system van Pure Storage) maken Pure Storage nog vele malen efficiënter. De flash arrays van Pure zijn namelijk kleine krachtpatsers. Ze nemen dus minder fysieke ruimte in. Vele terabytes kunnen hierdoor in een kleine footprint worden opgeslagen. En dat betekent weer minder kosten in het datacenter.

 

En datareductie (door deduplicatie en compressie) maakt de oplossing ook nog een keer heel dense. De algoritmes die Pure Storage gebruikt zijn ook nog eens zeer efficiënt vergeleken met de rest van de markt. Reducties van 2-4 : 1 (databases), 4-6 : 1 (virtual servers) en 5-10 : 1 (virtual desktops) zijn heel gewoon.

Bovendien wordt thin provisioning gewoon meegenomen in de gemiddelde datareductie, waar anderen dat lostrekken. Dat maakt de cijfers nog indrukwekkender.

 

Ook grote, bekende klanten onderstrepen dit: “Door de deduplicatie-functies en de compressie kan ik zorgen voor read scalability zonder dat het ruimte inneemt”, zegt de senior director Data Operations bij LinkedIn.

 

2. Eenvoud

Pure Storage wordt bovenal geroemd om zijn eenvoud in het gebruik. Deployment bijvoorbeeld past op een visitekaartje. In een wereld waarin elke seconde letterlijk telt, maakt dat een enorm verschil. Bij onze klant Van den Ban Autobanden B.V. bijvoorbeeld was de implementatie van de flash arrays in 2 uurtjes gepiept.

En bij andere oplossingen in de markt ben je soms wel eventjes zoet met een manual van soms wel 2.000 pagina’s dik. Allesbehalve simpel dus.

 

Wie het gemak van Pure Storage wil ondervinden, moet deze ervaringen op TrustRadius van bijvoorbeeld een systems administrator van een Amerikaanse universiteit eens lezen.

 

3. Intuïtief design

Alles bij Pure Storage is ontworpen met het gedachtegoed van Apple in het achterhoofd: het moet zo simpel zijn dat je praktisch geen instructies nodig hebt. Van control panel tot app, de gevoelens die overheersen zijn ‘soepel’ en ‘vertrouwd’. Wat wij vaak krijgen te horen is dat juist andere systemen hierdoor erg omslachtig aanvoelen. Navigeren om tot een eindresultaat te komen, voelt bijvoorbeeld erg ouderwets en stroef aan. Veel minder intuïtief dus.

 

“De GUI is verreweg de eenvoudigste van alle storage vendors die ik heb gebruikt”, zegt de sysadmin in dezelfde review.

 

4. Grip op total cost of ownership

Een goede storage-oplossing zal je organisatie natuurlijk veel kosten besparen. Pure Storage kijkt naar de lange termijn en gaat niet voor de quick win. Natuurlijk, Pure Storage is all flash dus zeker niet de goedkoopste oplossing, maar het is absoluut geen duurkoop.

 

Met het Evergreen-programma van Pure Storage ben je tien jaar lang up-to-date voor een eenmalige prijs. Het grote voordeel: IT-systemen worden elke drie jaar voorzien van nieuwe controllers en software.

 

Een toekomstbestendige oplossing dus die ook nog eens overzichtelijk kostenplaatje oplevert. Dat zit zo: door de eenmalige kosten krijg je geen financiële pieken in je overzicht. Je betaalt alleen als je wil uitbreiden van storage-capaciteit. Je betaalt dus eigenlijk alleen extra voor groei.

 

Dat zijn uitermate voorspelbare kosten - grip op je total cost of ownership. Waar andere partijen in de markt vooral veel forklifting toepassen (waarbij hele IT-infrastructuren worden vervangen), is daar bij Pure Storage absoluut geen sprake van.

 

5. Non-disruptive upgrades  

Geen forklifting betekent ook dat upgrades niet fysiek plaatsvinden. Dat gebeurt gewoon online. Hetzelfde geldt voor migraties, ook die gebeuren op afstand. Zo heeft niemand er last van. En je bespaart flink op veel werkkosten zoals engineers, training of consultants. Bij bijna elke andere oplossing zijn upgrades fysiek, bij Pure zijn ze non-disruptive.

 

In deze review op TrustRadius: “In de toekomst is er geen migratie meer nodig naar een ander systeem. Met het Evergreen Storage Gold programma is er ook geen downtime meer. Controllers kunnen worden vervangen tijdens een running cluster. Een extensie met meer flash arrays wordt gewoon in de storage gezet.”

 

Deze review geeft goed het gevoel weer van een opgeluchte systems administrator: “Het Pure Storage team doet upgrades en onderhoud voor je, zonder downtime. Het kan niet makkelijker. Stuur ze een mailtje met tijd en datum en je kan achterover leunen en relaxen.”

 

6. Klaar voor de toekomst

Welke trend de toekomst ook brengt, Pure Storage is er klaar voor. Op dit moment staat AI bijvoorbeeld op het punt van doorbreken. Laat Pure nou uitstekend met die workloads overweg kunnen. Maar: niet elke workload is te voorspellen. En het is maar de vraag welke volgende trend zich aandient. Pure Storage loopt voor op de rest van de markt en is voortrekker - dus zit met zijn oplossingen erbovenop. De data-centrische architectuur is erop gebouwd om mee te gaan met wat er ook maar komen gaat. Met Pure Storage weet je dat je kwaliteit in huis haalt.

 

Lees ook ons blog over het All Flash Storage-onderzoek van Gartner, en leer waarom Pure Storage vijf jaar achter elkaar een ‘Leader’ is in de markt. 

Topics
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Don Kemps - Account Manager
Don is onze New Business Account Manager en hét aanspreekpunt voor onze oplossingen van Red Hat. Met al uw vragen over Red Hat, Ansible, Open Shift, Managed Services en digitale transformatie kunt u bij Don terecht. Maar natuurlijk ook voor alle andere IT gerelateerde zaken. Don gaat graag met u in gesprek om samen voor u de beste oplossing te bepalen en te implementeren.