<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">
Proxy Algemeen
Proxy Algemeen 02-02-2018 2 min

Beheer van een on-premise, cloud of hybride IT omgeving  - een uitdaging?

Laten wij bij het begin beginnen. Bij Proxy Managed Services beheren wij IT-Infrastructuren van onze klanten. Hierbij kan het gaan om het beheer van eigen serverruimtes op de locatie van de klant zelf, over datacenters verdeeld over meerdere locaties, over cloud providers of over een combinatie van allebei (zowel eigen datacenters als cloud providers). Wij ontzorgen onze klanten in alle beheerwerkzaamheden voor de systemen waar wij verantwoordelijk voor zijn. Onze werkzaamheden bestaan uit het proactief monitoren van de omgevingen, het bedenken en uitvoeren van updatestrategieën, en inregelen en testen van back-up en uitwijkmogelijkheden. 

 

Wat is er nu aan de hand en wat merken wij bij onze beheertaken?  

IT is belangrijker dan ooit. De mate waarop onze klanten afhankelijk zijn van IT om hun klanten te kunnen bedienen is erg groot. Met de toegenomen vraag op IT neemt de complexiteit vaak toe. Omgevingen groeien en nieuwe technologieën worden geïntroduceerd, denk hierbij aan vernieuwende clouddiensten en SaaS-diensten.  Onze werkzaamheden worden ook complexer en het belang en de druk voor het up houden van omgevingen neemt alleen maar toe.

 

Hoe pakken wij deze toegenomen complexiteit aan?

Monitoring is voor ons een kerntaak, waarbij monitoring verschillende vormen aanneemt. Wij delen monitoring op in drie verschillende gebieden, namelijk fysieke, logische of zakelijke monitoring. Onder fysieke monitoring is het controleren van de hardware zelf en of dit naar behoren functioneert. Logische monitoring behelst het leggen van verbanden. Wanneer één component uitvalt of problemen vertoont, wat betekent dat voor de andere elementen die hiermee in verbinding staan en hoe kunnen we dat oplossen. Tot slot, het zakelijk component. Wat heeft de meeste invloed op de business van de klant en welk probleem krijgt de hoogste prioriteit.  

 

Wij werken op proactieve basis, hetgeen betekent dat we ingrijpen voordat iets een probleem wordt. Dankzij onze manier van monitoring hebben wij de omgevingen van onze klanten duidelijk inzichtelijk en kunnen we op de juiste manier ingrijpen indien nodig. Op deze manier zijn wij er zeker van dat alles 24/7 tip top in orde is. 

 

Werk slimmer, niet harder! Dit roepen wij als beheerders vaak. IT beheerders zijn al jaren bezig om repeterende taken te automatiseren. Volgens mij is dit dan ook één van de reden waarom een automatiseringstools zoals Ansible zo populair is geworden. De laatste twee jaren hebben wij hard ingezet op Ansible. Het gemak en de eenvoud van deze tool maakt het dat je snel taken voor elkaar krijgt en repeterende zaken wegsnijdt.      

 

In omgevingen waarin wij Ansible gebruiken helpt het ons om de staat van een systeem optimaal te houden. Daarnaast kunnen wij eenvoudig een complete uitrol en inrichting van een applicatie of cluster doen met één druk op de knop. Zelfs de uitrol van een complete Openshift cluster op Amazon is dankzij Ansbile voor ons geen probleem.    

Terug naar de vraag, is er verschil in het beheer van IT-infrastructuren on-premise, cloud of hybride?
Nee, voor ons is er geen verschil in beheer tussen IT-infrastructuren on-premise, in cloud of in een hybride vorm. Dankzij onze monitoring en aanpak maakt het type IT infrastructuur niet uit. Wij kunnen ons focussen op het belangrijkste, bijdragen aan het succes van de klant door hen te ontzorgen op IT gebied. Met de juiste combinatie tussen on-premise hardware en clouddiensten is een klant instaat om zich te focussen op zijn core business en op het maximale uit zijn kunnen halen. Aan ons de taak om de groeiende complexiteit van IT in de hand te houden. Ach, wie houdt er niet van een uitdaging? 

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Proxy Algemeen
Hi, wij zijn Proxy! Een IT organisatie gevestigd in Rotterdam, Abcoude en in Son en Breugel. Met een gezellig en ambitieus team proberen wij IT daadwerkelijk bij te laten dragen aan de business van de klant. We zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar zetten de klant altijd voorop.