Casestudy Pure Storage: performance boost voor Inter-Sprint

Inter-Sprint is de grootste distributeur van auto en truckbanden in Europa, met een grote eigen voorraad van alle A-merken. De distributie is gekoppeld aan een zelfontworpen B2B-webportaal waar klanten bestellingen kunnen doen. Proxy ondersteunt Inter-Sprint sinds 2011 met hun IT-vraagstukken. We kwamen recentelijk tot een nieuwe oplossing om performance op langere termijn te kunnen garanderen, zodat er nooit meer aan de handrem getrokken hoeft te worden. In deze casestudy van Pure Storage leer je hoe en waarom deze oplossing tot stand kwam.

 

Waarborging continuïteit

Hoe meer je business groeit, hoe meer IT-uitdagingen er op je weg komen en hoe groter de kans op storingen. Daarom dient er wel met de juiste technologie gewerkt te worden, zodat de klant zijn business-IT alignment op orde heeft. Het succes van de business van Inter-Sprint is sterk afhankelijk van IT en hiermee gaat Inter-Sprint zeer professioneel mee om. Onderdeel hiervan is dat Inter-Sprint om de 4 à 5 jaar zijn apparatuur vervangt. Zo blijft het bedrijf continuïteit waarborgen.

 

De storage- en service omgeving van Inter-Sprint waren zes jaar geleden aan vervanging toe. Destijds maakte Hans van Willigen, ICT manager bij Inter-Sprint, de keuze voor Oracle (in die tijd nog SUN). Er werd gezocht naar een nieuwe partner voor de implementatie en het onderhoud hiervan. Dit werd Proxy. Vijf jaar later, in 2017, was het weer tijd voor vervanging.

 

De juiste oplossing 

Waar veel andere partijen bij het vervangmoment zouden kiezen voor een upgrade van de bestaande apparatuur, kwam Proxy met een ander voorstel. We adviseerden een overstap van Oracle naar Pure Storage. “Die houding werd door Inter-Sprint gewaardeerd”. “We hebben gezegd dat Pure Storage op dat moment een betere keuze was, want het bleek een innovatieve, efficiënte storage oplossing vergeleken met de trage en complexe traditionele oplossingen. We wachten dus niet rustig af, maar denken proactief met de klant mee.”

 

Aanpak storage vervanging 

Als eerste werd bij een dochterbedrijf van Inter-Sprint, Van den Ban Autobanden B.V., gestart met de vervanging van de storage-systemen. En dat was nodig, want de database-omgeving had performance-issues die niet met de huidige omgeving opgelost konden worden. Proxy raadde aan twee Pure Storage systemen in te zetten voor de bediening van de Windows-omgeving en VMware. En met succes.

 

Met de //M20 Flash Arrays had Van den Ban de beschikking tot wel 200.000 IOPS, een groot verschil met de 3000 IOPS van EqualLogic.

 

Mede dankzij deze positieve ervaringen ging een half jaar later ook moederbedrijf Inter-Sprint over op Pure Storage - voor de bediening van de Windows-omgeving en de Oracle Solaris-omgeving. Ook hier werd gekozen voor twee //M20 Flash Arrays van Pure Storage. Deze boden de perfecte capaciteit voor Inter-Sprint.

 

Het leverde 30 tot 40 procent performance-winst op ten opzichte van de Oracle storage.

 

“De overstap naar Pure Storage was een grote stap voorwaarts voor ons”, aldus Hans van Willigen. “We zitten nu ruimer in ons jasje en de snelheid is formidabel. Vroeger was storage een bottleneck. Maar we ondervinden geen dips meer in de prestaties. Het vullen van de OTAP-straat is teruggebracht van een uur naar slechts 7 minuten.”

 

 

Highlights Pure Storage & Inter-Sprint

  • Implementatie van flash arrays bij Van den Ban was in twee uurtjes klaar
  • Veel meer IOPS beschikbaar: van 3.000 naar 200.000 32k IOPS
  • 30 tot 40 procent performance-winst ten opzichte van Oracle storage
  • Flinke tijdswinst bij het vullen van de OTAP-straat: van 1 uur naar 7 minuten

 

IT Beheer

Proxy helpt Inter-Sprint inmiddels vele jaren met managed support. Het beheert de tweede- en derde lijn en staat 24/7 stand-by. “Deze systemen zijn voor ons cruciaal in de operatie en daarin doen wij geen concessies. De medewerkers bij Proxy zijn professionals en wij zien hen als een betrouwbare partner. Proxy is een rechttoe rechtaan bedrijf waar we toen én nog steeds een goed gevoel bij hebben,” zegt ICT manager Hans van Willigen.

 

Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Mark Zwenger - Account Manager
Mark is binnen Proxy werkzaam als Account Manager. Door zijn jaren ervaring binnen de IT weet hij snel de juiste mensen aan elkaar te koppelen en daarbij ook de juiste producten. Mark is een spontane en gezellige noot binnen het bedrijf en kun je zo benaderen via onze chat ;)