<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">

De 7 beste features van NGINX Plus

NGINX is een platform dat inmiddels welbekend is onder developers en beheerders. De tool wordt regelmatig ingezet als proxy, load balancer, webserver en voor caching. Vooral de hoge performance en de compleetheid van het platform maken dat NGINX zich duidelijk onderscheidt van haar concurrenten. En dat alles in een open source omgeving! Toch kent de open source versie van NGINX ook zijn beperkingen: het mist cruciale features die belangrijk zijn voor monitoring en beheer van met name grote omgevingen. NGINX Plus, de ondersteunde versie van NGINX, is in dit geval een beter passende oplossing. In dit blogartikel leid ik je langs de 7 beste features van NGINX Plus en vertel ik hoe je jouw omgeving op een makkelijke en efficiënte manier beheert.

 

1. Snelle support van experts

Voor veel open source oplossingen kun je terugvallen op een community. Hoe populairder de community, hoe beter de support is die je kunt krijgen. Feit blijft echter dat NGINX open source geen officiële ondersteuning biedt. Bij grote of belangrijke omgevingen is dat een behoorlijk risico. NGINX Plus biedt die professionele ondersteuning wél. Met NGINX Plus heb je altijd en snel toegang tot support van NGINX experts, zodat eventuele issues snel opgelost kunnen worden. Bovendien worden er door NGINX ook regelmatig updates verstrekt.

 

2. Gemakkelijk beheer

Het beheer van je omgeving kan een lastige, tijdrovende klus zijn. Bij gebrek aan kennis en tijd wordt dan vaak externe capaciteit ingeschakeld. NGINX Plus biedt echter een tussenoplossing: je omgeving blijft in eigen beheer maar je maakt het jezelf een stuk makkelijker. Zo biedt NGINX bijvoorbeeld een dashboard waarin je de omgeving kunt beheren. Handig als niet iedereen even bedreven is met de command line of in een Linux omgeving. NGINX Plus biedt ook health checks om de omgeving in de gaten te houden. Zo kun je preventief acties uitvoeren om issues te voorkomen en de omgeving stabiel te houden.

 

3. Ondersteunde API gateway

De API gateway is feature van NGINX PLUS die met name belangrijk is voor development en beheer van jouw omgeving. De API gateway zorgt ervoor dat je makkelijk tegen de back-end kunt praten. NGINX Plus biedt bovendien betere API ondersteuning en de mogelijkheid om zelf portals eromheen te bouwen. Hierdoor kun je bepaalde acties automatiseren.

 

4. Synchronisatie van configuratie tussen clusters

Bestaat jouw omgeving uit meer dan één server? Dan ken je vast het euvel van handmatig wijzigingen doen op elke losse server. Er zijn diverse tools beschikbaar om dit proces te automatiseren. Bij NGINX Plus is de synchronisatie van configuratie tussen clusters al ingebouwd. Handig wanneer je geen Ansible of Puppet hebt, want je hebt dan geen derde applicatie nodig voor automatisering.

 

5. Beste oplossing voor caching

Afhankelijk van je omgeving kan caching echt een groot verschil maken. Het zorgt ervoor dat de server minder druk is, wat resulteert in een snellere website of applicatie. Wanneer caching een belangrijk aspect is voor jouw omgeving kun je eigenlijk niet om NGINX heen. Andere, vergelijkbare platformen zoals Apache vereisen namelijk altijd aanvullende plug-ins om hetzelfde resultaat te bereiken. Hoewel caching ook in de open source versie van NGINX erg goed is, maakt Plus het wel een stuk makkelijker om te beheren.

 

6. Eenvoudig te configureren proxy’s

NGINX biedt ook een goed systeem voor het opzetten van proxy’s, die ook als load balancer zijn te gebruiken. Door het verkeer te verdelen over meerdere servers zorg je ervoor dat de bezoeker aan de voorkant een goede ervaring heeft, ook in piekperiodes. Proxy’s zijn in NGINX heel eenvoudig te configureren en werken heel efficiënt. Dit maakt het leven van de beheerder weer een stuk makkelijker.

 

7. Snelheid

Ik noemde het net al even maar de performance van NGINX (Plus) is echt heel erg goed en dit merkt ook de bezoeker of applicatiegebruiker. NGINX kent een hele hoge respons en is vele malen sneller dan concurrent Apache. Hierdoor kun je bezoekers of gebruikers een goede, stabiele en snelle ervaring bieden.

 

NGINX Open Source of NGINX Plus - Wat is geschikt voor jouw organisatie?

Een groeiend aantal NGINX Open Source gebruikers die betrouwbaar en veilig willen schalen, migreren naar NGINX Plus. Voor organisaties die er voor willen zorgen dat hun omgeving optimaal en stabiel blijft presteren en zeker willen zijn van professionele hulp wanneer er iets misgaat, biedt NGINX Plus de perfecte oplossing. Ben je benieuwd welke extra features NGINX Plus biedt ten opzichte van NGINX Open Source? Download dan de comparison flyer.

 

New call-to-action

 

    Deel dit artikel:
Topics
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Gerelateerde blogs