<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">

De invloeden van stormen Ciara en Dennis in de IT

Binnen de afdeling WaterManagement Technische Applicatie Beheer zijn een aantal medewerkers van Proxy actief die verantwoordelijk zijn voor alle applicaties binnen het Water Management domein. Wat betekent een opkomende storm voor het werken bij onze klant Rijkswaterstaat? Dat leest u in dit blog.


De applicaties binnen het Water Management Domein zijn applicaties die waterstand informatie inwinnen en verwerken. Het zijn applicaties vol met verschillende software modellen om de verwachte waterstanden te berekenen en daarna verschillende datadistributie mechanismes om al deze informatie te verspreiden en leesbaar voor iedereen te publiceren op websites zoals de waterberichtgeving.

 

Bevriezing

Anderhalve week voor storm Ciara wordt voor Rijkswaterstaat al duidelijk dat deze storm voor hoge waterstanden gaat zorgen en samen met servicemanagement wordt besloten een change freeze in te stellen voor de IT-omgeving.

Dit betekent dat wij geen wijzigingen meer mogen doorvoeren op de Water Management Systemen en alle onderliggende infrastructuren. Tijdens de storm is de betrouwbaarheid van deze applicatie van groot belang en daarom worden alle risico’s zoveel mogelijk uitgesloten.

 

De verwachtingsgrafieken die onze applicaties produceren gaven al aan dat we akelig dicht bij het alarmpeil zouden komen.

 

Verwachtingsgrafiek

 

Specialisten zitting

Voor het hoogtepunt van de storm wordt er een zitting gestart in het WaterManagement Centrum Nederland (WMCN) waarin alle specialisten samen komen om het verloop van de storm in de gaten te houden en samen de nieuwste verwachtingsdata te interpreteren.

 

Hier komen naast de specialisten van RWS ook een KNMI specialist en een model specialist vanuit Deltares.

Tijdens deze storm is er voor het eerst ook een medewerker vanuit ons TAB team bij de zitting aanwezig. Dit om een duidelijk beeld te krijgen van onze klant behoefte tijdens een zitting en ook om eventuele verstoring snel en adequaat te kunnen oplossen.

 

WaterManagement Centrum

 

Er was op dat moment ook een kleine verstoring met het publiceren van onze data naar Teletekst.

Gelukkig hebben we dit snel kunnen oplossen en was pagina 715 spoedig weer gevuld met de juiste informatie.

Teletekst pagina 715

Storm na storm, IT gaat door

Het gaafste bij deze werkzaamheden is voor ons het belang van ons werk voor Nederland.

Wij zijn een belangrijke radar in een groter geheel om te zorgen voor droge voeten en doorstroming.

 

Na storm Ciara begint deze procedure voor storm Dennis weer van vooraf aan en zijn zowel onze klanten bij het WMCN als ons team weer in opperste staat van paraatheid.

 

Wil je meer informatie over Rijkswaterstaat en het Watermanagement Centrum Nederland kijk dan hier.

Of kom langs in het bezoekerscentrum!

 

Wil je nog meer lezen over storm Ciara, lees dan stormvloedflits nummer 2 geschreven door Rijkswaterstaat. 

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Michael de Raad - Senior Linux Consultant
Michael werkt al ruim acht jaar bij Proxy en is op dit moment technisch teamleider bij de afdeling Watermanagement Technisch Applicatie Beheer binnen Rijkswaterstaat. Hij stuurt daar een team van 15 personen aan met overwegend Linux Specialisten. Hij is constant bezig zich te verbeteren als teamleider (met ondersteuning van Proxy) en hij zorgt er ook voor dat hij zijn RHCE certificering actueel houdt en ook nog uitvoerend bezig blijft.