Proxy Algemeen
Proxy Algemeen 23-04-2020 2 min

De mensen achter Proxy - Ben Wismans

Proxy is een organisatie met enorm veel IT kennis en kunde in huis. Maar waar komt al die kennis en kunde vandaan? Natuurlijk van al onze geweldige collega's waarmee we een fantastisch team vormen. In de blogreeks: "De mensen achter Proxy", stellen we deze collega's graag aan u voor met een negental interessante en grappige weetjes. Deze week kunt u kennismaken met onze eigen Ben Wismans. Welke verandering in IT land vond hij nou het meest indrukwekkend?

 

Ben, hoe ben je de IT in gerold?

Al vanaf zeer jonge leeftijd (basisschool) had ik interesse voor PC’s. Gedurende de keuze
Avatar-Ben-Wismans

voor studierichting heb ik dan ook gekozen voor Mens & Informatica (zowel IT als “persoonlijke” vakken). En zo is het balletje gaan rollen. 

 

Sinds welk jaar ben je werkzaam in de IT?

Na het afronden van mijn studie in 2005 ben ik direct begonnen bij Rhodix (in 2019 overgenomen door Proxy). Destijds begon ik met Solaris Unix, daar had ik werkelijk waar nog nooit van gehoord, aangezien we geen Unix kregen op school. Wat mij wel aansprak, was de CLI in het algemeen, dat je moet weten wat je doet, in plaats van gewoonweg ergens klikken en “zien wat er gebeurt”.


Wat vertel je op een feestje als ze vragen wat voor werk je doet?

Dit is zo lastig, omdat we ons in zo’n specifiek vakgebied begeven, en je al kennis moet hebben van IT om goed uit te kunnen leggen wat Linux of Red Hat is. Ik zeg meestal dat ik bij bepaalde klanten “belangrijke” IT dingen uitvoer. 


Welke verandering in IT land vond jij het meest indrukwekkend?

De adoptie van virtueel. Aanvankelijk waren er nog veel mensen die “niet geloofden in virtualisatie”, maar er is bijna geen bedrijf meer te bedenken die geen vorm van virtualisatie heeft. Hetzelfde zien we nu beginnen met de adoptie van containers. 


Wat is nou echt een leuk weetje over jezelf?

Ik heb twee jonge kinderen (1 en 3 jaar) en daar gaat veel tijd naar toe. Verder houd ik van lekkere speciaal bieren en van PSV. Jammer dat we deze twee op dit moment niet kunnen combineren. 

 

Wat zou je graag nog bereiken in de IT wereld?

Na het succesvol behalen van mijn RHCA certificering (2019), wil ik mijn kennis graag in de praktijk toepassen in het opzetten van mooie IT architecturen voor onze klanten.


Eet je het liefst groenten of fruit?

Groente, om een of andere reden vergeet ik altijd fruit te eten, maar groente bij de maaltijd is altijd goed. Ik mis hier wel de keuze vlees….


Wat is je favoriete boek of film?

Pulp Fiction! Ik heb deze film van Quentin Tarantino zo vaak gezien, dat ik bij elke scene bijna exact weet wat er gezegd gaat worden.

 

Waarom zou iedereen klant of collega moeten zijn bij Proxy?

Klanten omdat ze goed geholpen worden en er naar hen geluisterd wordt. Collega’s moeten natuurlijk bij Proxy werken voor de leuke mensen en de professionele kennis. Ik denk dat mensen veel kunnen leren bij Proxy (dat doe ik ook nog steeds).

 

Hou onze blog in de gaten om ook de antwoorden van onze andere collega's te lezen. En natuurlijk ook hoe wij de chaos in de IT wereld proberen te ontrafelen en duidelijk te maken. Mocht u graag meer willen weten over wat Proxy voor u kan betekenen? Of onze nieuwe collega worden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wie weet tot snel!

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Proxy Algemeen
Hi, wij zijn Proxy! Een IT organisatie gevestigd in Rotterdam, Abcoude en in Son en Breugel. Met een gezellig en ambitieus team proberen wij IT daadwerkelijk bij te laten dragen aan de business van de klant. We zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar zetten de klant altijd voorop.