Proxy Algemeen
Proxy Algemeen 26-03-2020 2 min

De mensen achter Proxy - Elmar Kolkman

Proxy is een organisatie met enorm veel IT kennis en kunde in huis. Maar waar komt al die kennis en kunde vandaan? Natuurlijk van al onze geweldige collega's waarmee we een fantastisch team vormen. In de blogreeks: "De mensen achter Proxy", stellen we deze collega's graag aan u voor met een negental interessante en grappige weetjes. We trappen af met Elmar Kolkman. Sinds 2006 heeft hij al vele mooie projecten voor Proxy mogen verzorgen. 

 

Elmar, hoe ben je de IT in gerold?

Techniek sprak mij al aan vanaf mijn jeugd. Vliegtuigontwerper vond ik toch te specialistisch (achteraf gezien was ik dan mogelijk in de racerij beland, wat ik ook leuk had gevonden) en mijn vader werkte ook in de ICT (bij de Luchtmacht). Dus via de zx81 in 1981 en de commodore 64 een paar jaar erna helemaal verknocht aan computers. Al ligt de basis misschien wel in 1978, toen mijn vader een systeem van zijn werk mee naar huis nam.

Elmar Kolkman met zijn eerste computer

Sinds welk jaar ben je werkzaam in de IT?

Officieel sinds 1994. Maar in de jaren van mijn studie en in mijn vrije uren tijdens de dienstplicht ook al wel wat zaken gedaan voor USN.


Wat vertel je op een feestje als ze vragen wat voor werk je doet?

(Linux) systeem beheer op consultancybasis (meestal andere bewoording, maar hier komt het op neer). Dat is voor veel mensen het beste te begrijpen.


Welke verandering in IT land vond jij het meest indrukwekkend?

Overstap van de klassieke Unix-en naar Linux. Ik weet nog dat een systeembeheerder in 1992 aankwam met de vraag of we wel eens van Linux hadden gehoord (we waren zelf bezig met een port van Minix naar antieke hardware voor een project). Maar nu zijn de klassieke unix-en als HP-UX, Ultrix, IRIX, Solaris, OSF, etc. nagenoeg allemaal vervangen of bezig te worden vervangen door Linux.


Wat is nou echt een leuk weetje over jezelf?

Er is leven buiten het werk. Waar ik tot een aantal jaren geleden intensief aan volleybal deed, speel ik tegenwoordig in een Show- & Marchingband. Aangezien ik ook jaren bij de scouting heb gezeten heb ik blijkbaar een voorkeur voor verenigingen waarbij men zich uniform kleed (competitie volleybal is in wedstrijdtenue).

 

Wat zou je graag nog bereiken in de IT wereld?

Mijn pensioen. Al denk ik dat ik zelfs daarna nog wel met IT zaken bezig zal zijn, naast de muziek.


Eet je het liefst groenten of fruit?

Fruit heeft mijn voorkeur, maar misschien wel omdat ik meer groente dan fruit eet. 


Wat is je favoriete boek of film?

Lastig, dat verandert nog wel eens. Maar als ik een keuze moet maken: Lord of the Rings. Zowel de boeken van Tolkien als de films heb ik meerdere keren gelezen/gezien.


Waarom zou iedereen klant of collega moeten zijn bij Proxy?

We zijn een gespecialiseerd Unix/Linux bedrijf waar, ondanks de grootte, iedereen elkaar makkelijk kan vinden en aanspreken. En de klant staat daarbij voorop. 😀 Dat zie ik in de markt ook wel eens anders zijn.

 

Hou onze blog in de gaten om ook de antwoorden van onze andere collega's te lezen. En natuurlijk ook hoe wij de chaos in de IT wereld proberen te ontrafelen en duidelijk te maken. Mocht u graag meer willen weten over wat Proxy voor u kan betekenen? Of onze nieuwe collega worden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wie weet tot snel!

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Proxy Algemeen
Hi, wij zijn Proxy! Een IT organisatie gevestigd in Rotterdam, Abcoude en in Son en Breugel. Met een gezellig en ambitieus team proberen wij IT daadwerkelijk bij te laten dragen aan de business van de klant. We zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar zetten de klant altijd voorop.