<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">
Proxy Algemeen
Proxy Algemeen 15-09-2020 2 min

De mensen achter Proxy - Marco van der Kolk

Proxy is een organisatie met enorm veel IT kennis en kunde in huis. Maar waar komt al die kennis en kunde vandaan? Natuurlijk van al onze geweldige collega's waarmee we een fantastisch team vormen. In de blogreeks: "De mensen achter Proxy", stellen we deze collega's graag aan u voor met een negental interessante en grappige weetjes. Deze week onze CTO Marco van der Kolk. En die heeft veel leuke weetjes over zichzelf!

 

Marco, hoe ben je de IT in gerold?

Marco van der Kolk

In 1984 was ik helemaal enthousiast van mijn hobbycomputers, Philips MSX, Sinclair ZX81 en één van de eerste PC’s. Hele dagen zat ik alles uit te vogelen. Eerst met BASIC, later Assembly (ik ken nog steeds heel wat Z80 en 8086-opcodes uit m’n hoofd) en daarna C. Uiteindelijk heb ik medische informatie gestudeerd. Dat was een nieuwe opleiding in 1992 met beeldverwerking en AI enzovoort. Dat bleek dan ook een geweldig leuke wereld te zijn. Sindsdien is er een enorme interesse in de raakvlakken tussen IT en mensen.

 

Sinds welk jaar ben je werkzaam in de IT?

1991 denk ik. We startten als studenten een eigen bedrijfje, ook met Erik, onze CEO. En daarna ben ik er nooit meer los van gekomen…


Wat vertel je op een feestje als ze vragen wat voor werk je doet?

Dat ligt er aan wat voor feestje het is, haha. Meestal dat we met een flinke groep techneuten achter de schermen allerlei unieke zaken voor elkaar krijgen met daarbij een paar leuke voorbeelden. En binnen ons bedrijf probeer ik een verbindende factor te zijn. Op alle vlakken, techniek, commercieel en tussen de mensen. 


Welke verandering in IT land vond jij het meest indrukwekkend?

De verandering van “IT is magie”, naar “IT is gewoon de basis voor alles”.


Wat is nou echt een leuk weetje over jezelf?

Oef… Ik heb wel eens banaan met ketchup op? Ik ben gefascineerd door het overdwars doorsnijden van een appel? Ik ben wel eens naar een Mercatorpunt op de kaart gereden om te kijken of daar iets te zien is? Je mag zelf kiezen!

 

Wat zou je graag nog bereiken in de IT wereld?

Poh lastige vraag... Alles wat mensen blij maakt? Iets technisch in de medische wereld zou ik nog wel eens willen doen. Dan zou ik eindelijk iets doen waar ik voor geleerd heb.


Eet je het liefst groenten of fruit?

Ik eet het het liefst met schnitzel, saté’tjes of hamburgers, haha 😋. Dus zet de barbecue maar aan 😉.


Wat is je favoriete boek of film?

Ai ai ai, er is zoveel. Ik vind “12 Angry Men”, “Beautiful Mind” en “Cast Away” wel mooie films.

 

Waarom zou iedereen klant of collega moeten zijn bij Proxy?

Omdat ik het leuk vind om meer mensen te leren kennen! En omdat we bij Proxy de menselijke kant erg belangrijk vinden. En omdat het gewoon echt een hartstikke leuke club is!

 

Hou onze blog in de gaten om ook de antwoorden van onze andere collega's te lezen. En natuurlijk ook hoe wij de chaos in de IT wereld proberen te ontrafelen en duidelijk te maken. Mocht je graag meer willen weten over wat Proxy voor jou kan betekenen? Of onze nieuwe collega worden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wie weet tot snel!

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Proxy Algemeen
Hi, wij zijn Proxy! Een IT organisatie gevestigd in Rotterdam, Abcoude en in Son en Breugel. Met een gezellig en ambitieus team proberen wij IT daadwerkelijk bij te laten dragen aan de business van de klant. We zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar zetten de klant altijd voorop.