<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">
Proxy Algemeen
Proxy Algemeen 10-11-2020 3 min

De mensen achter Proxy - Michael de Raad

Proxy is een organisatie met enorm veel IT kennis en kunde in huis. Maar waar komt al die kennis en kunde vandaan? Natuurlijk van al onze geweldige collega's waarmee we een fantastisch team vormen. In de blogreeks: "De mensen achter Proxy", stellen we deze collega's graag aan u voor met een negental interessante en grappige weetjes. Deze week onze collega Michael de Raad. In zijn vrije tijd is hij graag op de tennisbaan te vinden en op welke plek nog meer..... 

Michael de Raad

 

Michael, hoe ben je de IT in gerold?

Tijdens mijn middelbare school kreeg ik een PC van mijn ouders voor een typecursus, toen is de fascinatie voor die (grote grijze) kasten ontstaan en de nieuwsgierigheid naar wat er nou gebeurt in deze apparaten. Toen ik later een opleiding kon kiezen was het niet moeilijk dat dat wel iets met deze (toen nog) magische apparaten moest zijn.

 

Sinds welk jaar ben je werkzaam in de IT?

Buiten stages om was mijn echte eerste baan in de IT in 2004, als PC specialist verantwoordelijk voor alle hardware binnen een bedrijf in Delft.


Wat vertel je op een feestje als ze vragen wat voor werk je doet?

Dan vertel ik over mijn huidige opdracht bij Rijkswaterstaat. Samen met mijn collega’s zijn wij verantwoordelijk voor de IT achter alle beslissingen in het kader van WaterManagement. Wij zorgen ervoor dat overal in het land waterinformatie wordt ingewonnen, deze centraal wordt verwerkt, de data gebruikt wordt om (waterstand)verwachtingen te berekenen en daarna al deze data publiekelijk beschikbaar wordt gesteld. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook mijn blog over de stormen Dennis en Ciara. 


Welke verandering in IT land vond jij het meest indrukwekkend?

De grote verandering van Pet naar Cattle. Vroeger waren we “zuinig” op onze OS-en, applicaties, etc. omdat we er weinig van hadden, het was duur, enz. 
Tegenwoordig is een OS (en soms ook de applicatie) een snel en makkelijk vervangbaar item.
Dat begon toen we eerst onze taken gingen automatiseren (Puppet/Ansible) en nu met Kubernetes gooien we iets weg wat stuk is en starten we direct een nieuwe instantie.


Wat is nou echt een leuk weetje over jezelf?

We zijn als gezin gek van pretparken en in het bijzonder Europapark in Rust. Een park wat best een stuk rijden is en daarom soms minder bekend hier, maar wij zijn er heel vaak te vinden.

Tevens ben ik (bij goed) weer, veel op de tennisbaan te vinden op verschillende toernooien. Niet dat ik er heel goed in ben, maar ik beleef er wel heel veel plezier aan.

 

Wat zou je graag nog bereiken in de IT wereld?

Het geeft mij de meeste voldoening iets tastbaars bij te dragen aan Nederland en/of het geluk van mensen. Mijn huidige klus bij Rijkswaterstaat is daar een geweldig voorbeeld van, maar dit kan zeker ook in een andere omgeving.


Eet je het liefst groenten of fruit?

Tomaat (en dan mogen jullie bediscussiëren wat dat is 😜).


Wat is je favoriete boek of podcast?

Na het antwoord op de weetjes-vraag ga ik jullie de @afterparklounge podcast aanraden ( aflevering 62 in het bijzonder).
Op leiderschap gebied put ik veel inspiratie uit de boeken van Remco Claassen en Robin Stevens.
Deze bieden veel persoonlijk inzicht en lessen in leiderschap.

 

Waarom zou iedereen klant of collega moeten zijn bij Proxy?

Proxy is voor mij een fijn bedrijf vanwege de persoonlijke banden. Er is veel onderling contact met alle collega’s en er kan daardoor snel geschakeld worden als dat nodig is. Als ik niet-standaard wensen of vragen heb omtrent opleiding is Proxy hier altijd in bereid mee te denken en deze mentaliteit gaat door het hele bedrijf.
Ook richting onze klanten denken wij mee in hun uitdagingen en stellen wij ons flexibel op. 

 

Hou onze blog in de gaten om ook de antwoorden van onze andere collega's te lezen. En natuurlijk ook hoe wij de chaos in de IT wereld proberen te ontrafelen en duidelijk te maken. Mocht je graag meer willen weten over wat Proxy voor jou kan betekenen? Of onze nieuwe collega worden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wie weet tot snel!

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Proxy Algemeen
Hi, wij zijn Proxy! Een IT organisatie gevestigd in Rotterdam, Abcoude en in Son en Breugel. Met een gezellig en ambitieus team proberen wij IT daadwerkelijk bij te laten dragen aan de business van de klant. We zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar zetten de klant altijd voorop.