<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">
Proxy Algemeen
Proxy Algemeen 27-10-2020 3 min

De mensen achter Proxy - Michelle Janse

Proxy is een organisatie met enorm veel IT kennis en kunde in huis. Maar waar komt al die kennis en kunde vandaan? Natuurlijk van al onze geweldige collega's waarmee we een fantastisch team vormen. In de blogreeks: "De mensen achter Proxy", stellen we deze collega's graag aan u voor met een negental interessante en grappige weetjes. Deze week onze collega Michelle Janse. Zij is erg benieuwd wat er in het jaar 2038 gaat gebeuren? Waarom? Je leest het hier!

 

Michelle, hoe ben je de IT in gerold?

Michelle Janse - Hubspot-1

Mijn vader was ook automatiseerder van beroep dus ik heb het met de paplepel ingegoten gekregen.

 

Sinds welk jaar ben je werkzaam in de IT?

Het precieze jaartal durf ik niet te noemen maar ergens 2e helft van de jaren ‘90. In de tijd dat ik op de HTS zat ben ik gaan helpen op de automatiserings-afdeling waar mijn vader het hoofd van was, en dat bijbaantje is uitgegroeid tot voltijd baan.


Wat vertel je op een feestje als ze vragen wat voor werk je doet?

Ik vertel dat ik in de automatisering zit en systemen en netwerken beheer. Maar dat die systemen er zijn om functioneel iets te doen en dat als ik mijn werk goed doe, de machines hun werk doen en mensen mij dus niet zien. Vervolgens vertel ik een concreet verhaal over wat voor functioneels die machines doen, in mijn tijd bij PostNL haalde ik vaak als voorbeeld aan dat de machines die ik beheerde ervoor zorgen dat bijvoorbeeld Track&Trace werkt; zo’n concreet voorbeeld maakt dat het bij mensen gaat leven.


Welke verandering in IT land vond jij het meest indrukwekkend?

Meerdere, maar de millennium-wisseling was de meest gekke omdat dat een deadline had die per definitie nooit zou verschuiven...


Wat is nou echt een leuk weetje over jezelf?

Als techneut verwachten mensen van je dat je een nieuwe PC, laptop of telefoon helemaal het einde vindt. Ik heb er echter een enorme hekel aan omdat het altijd weer tijd kost om het apparaat in kwestie weer helemaal naar je zin te maken en naar je hand te zetten. Het duurt best wel even voordat een nieuw device “eigen” voelt. Kortom: ik blijf apparaten gebruiken totdat het echt niet meer gaat!

 

Wat zou je graag nog bereiken in de IT wereld?

De oude UNIX’en (Unices?) werken op een specifieke manier met tijd, ze tellen namelijk secondes vanaf 1 Januari 1970. Als er begin 2038 nog dergelijke systemen actief zijn dan is hun tellertje vol en krijg je een vergelijkbaar effect als met de eeuwwisseling, dan kan de tijd gekke dingen gaan doen. Ben benieuwd of er dan nog dergelijke systemen, wellicht ergens ver op de achtergrond, actief zijn en of we daar dan problemen van gaan ondervinden, of we dat weer moeten gaan oplossen, dat wil ik wel meemaken.


Eet je het liefst groenten of fruit?

Groenten.


Wat is je favoriete boek of film?

Boek: de autobiografie van Nelson Mandela, een aanrader!
Film: de gehele James Bond collectie en de trilogie van Back to the Future.

 

Waarom zou iedereen klant of collega moeten zijn bij Proxy?

Iedereen zou collega moeten zijn omdat Proxy gewoon een enorm relaxte en toffe werkgever is!

 

Hou onze blog in de gaten om ook de antwoorden van onze andere collega's te lezen. En natuurlijk ook hoe wij de chaos in de IT wereld proberen te ontrafelen en duidelijk te maken. Mocht je graag meer willen weten over wat Proxy voor jou kan betekenen? Of onze nieuwe collega worden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wie weet tot snel!

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Proxy Algemeen
Hi, wij zijn Proxy! Een IT organisatie gevestigd in Rotterdam, Abcoude en in Son en Breugel. Met een gezellig en ambitieus team proberen wij IT daadwerkelijk bij te laten dragen aan de business van de klant. We zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar zetten de klant altijd voorop.