<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">
Proxy Algemeen
Proxy Algemeen 08-12-2020 3 min

De mensen achter Proxy - Ray Vlasblom

Proxy is een organisatie met enorm veel IT kennis en kunde in huis. Maar waar komt al die kennis en kunde vandaan? Natuurlijk van al onze geweldige collega's waarmee we een fantastisch team vormen. In de blogreeks: "De mensen achter Proxy", stellen we deze collega's graag aan u voor met een negental interessante en grappige weetjes. Deze week onze collega Ray Vlasblom, sales manager bij Proxy.

 

Ray, hoe ben je de IT in gerold?

Mijn eerste job was als Junior Accountmanager bij Unilever en dat was een mooie eerste stap. Echter merkte ik al snel dat het leveren van levensmiddelen niet mijn interesse had. Daarentegen vond ik het sociale aspect van Sales en het resultaatgericht werken wel ontzettend leuk, maar dat moest ik dan wel in een andere vorm gieten. Een recruiter stelde mij voor op een functie als Junior Accountmanager bij IT-Staffing. Ik had geen enkele IT affiniteit, maar wilde hier wel meer van weten. Uiteindelijk op gesprek gegaan bij twee Senior Accountmanagers en dat werden uiteindelijk mijn collega’s.

 

 

Sinds welk jaar ben je werkzaam in de IT?

In 2004 ben ik in dienst getreden bij IT-Staffing.

 

Wat vertel je op een feestje als ze vragen wat voor werk je doet?

Dat ik als Sales Manager bij een IT dienstverlener werk, die gespecialiseerd is in Open Source. En dat we twee takken van sport als specialisatie hebben. De ene tak is gebaseerd op Professional Services, waarbij onze consultants langdurige projecten uitvoeren op locatie bij de klanten. En de andere tak betreft Managed Services. Hierbij vinden onze klanten het fijn dat wij een deel van of de complete IT omgeving van hen overnemen, zodat zij zich kunnen focussen op dat waar zij in zijn gespecialiseerd.


Welke verandering in IT land vond jij het meest indrukwekkend?

De containerwereld in combinatie met Cloud oplossingen. Met name omdat Proxy daar ook in faciliteert en we daar trots op mogen zijn.


Wat is nou echt een leuk weetje over jezelf?

Ik kan niet echt een leuk weetje over mijzelf vertellen. Mensen die mij kennen, zullen zeggen dat ik redelijk open ben en veel van mezelf blootgeef. Dat is ook meteen de reden waarom ik het uitoefenen van mijn Sales rol zo leuk vind. Je merkt namelijk dat wanneer je open bent, je gesprekspartner zichzelf ook openstelt. Op dat moment is het resultaat behalen niet meer zo belangrijk, je leert een ander persoon goed kennen en komt te weten wat echt belangrijk voor hem/haar is.

 

Wat zou je graag nog bereiken in de IT wereld?

Goeie vraag! Op dit moment zou ik het eigenlijk niet zo goed weten.
Het bevalt me erg goed zoals we bezig zijn bij Proxy. En de lopende zaken waar we mee bezig zijn alsmede de zaken die in de pijplijn zitten, zorgen voor een uitdagende omgeving en dat vind ik het belangrijkste.


Eet je het liefst groenten of fruit?

Ik vind het allebei lekker, maar het ligt voornamelijk aan de bereiding van bijvoorbeeld de groenten. Ik ben nogal van de buitenlandse gerechten, dus het wokken van verse groenten vind ik ontzettend lekker. Maar zo nu en dan spinazie a la crème met gekookte aardappels bevalt me nog altijd erg goed. Fruit is overigens m’n ochtendritueel. Iedere ochtend maak ik een grote bak met fruit en magere yoghurt als ontbijt.


Wat is je favoriete boek of podcast?

Och, er zijn zoveel films die ik goed vind, dat ik eigenlijk niet zo goed kan kiezen. Maar goed, als ik er 1 moet noemen, dan behoort Gladiator wel in de top.

 

Waarom zou iedereen klant of collega moeten zijn bij Proxy?

Proxy is een informeel bedrijf waarbij laagdrempeligheid een belangrijke waarde is. Dit geldt zowel voor de mensen die bij Proxy werken als voor de klanten. Voor mij als persoon binnen Proxy is het van belang dat ik mijn eigen wegen kan bewandelen, maar dat ik ook op een goeie manier kan klankborden met mijn collega’s.

Succes behalen hoort in de wereld van Sales zeker thuis, maar daar zijn meerdere manieren voor. Proxy is bijvoorbeeld het type bedrijf waarbij succes niet altijd wordt gerelateerd aan geld, maar meer aan de tevredenheid die we met elkaar realiseren. Natuurlijk hoort het financiële gedeelte er ook bij - iedereen dient natuurlijk zijn boterham te kunnen verdienen - maar er worden geen persoonlijke KPI’s opgesteld. Hierdoor wordt het bijstaan van je collega’s des te meer aangereikt. En ook dat merken onze klanten weer in onze dienstverlening!

 

Hou onze blog in de gaten om ook de antwoorden van onze andere collega's te lezen. En natuurlijk ook hoe wij de chaos in de IT wereld proberen te ontrafelen en duidelijk te maken. Mocht je graag meer willen weten over wat Proxy voor jou kan betekenen? Of onze nieuwe collega worden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wie weet tot snel!

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Proxy Algemeen
Hi, wij zijn Proxy! Een IT organisatie gevestigd in Rotterdam, Abcoude en in Son en Breugel. Met een gezellig en ambitieus team proberen wij IT daadwerkelijk bij te laten dragen aan de business van de klant. We zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar zetten de klant altijd voorop.