<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">
Proxy Algemeen
Proxy Algemeen 19-05-2020 3 min

De mensen achter Proxy - Vera Lakmaker

Proxy is een organisatie met enorm veel IT kennis en kunde in huis. Maar waar komt al die kennis en kunde vandaan? Natuurlijk van al onze geweldige collega's waarmee we een fantastisch team vormen. In de blogreeks: "De mensen achter Proxy", stellen we deze collega's graag aan u voor met een negental interessante en grappige weetjes. Deze week stellen we u voor aan collega Vera Lakmaker. Een goeroe op vele gebieden, zoals ze het zelf zegt. 

 

Vera, hoe ben je de IT in gerold?

Vera Lakmaker

Ik heb al sinds ik klein was een interesse in pc’s. Echter, ik was een jonge dame met een brede interesse en geen talent voor wiskunde. Het idee van een vrouw die werkt in de IT was een beetje een no-go. Dus ondanks dat ik iedereen altijd hielp met computer problemen heb ik na mijn middelbare school een andere passie nagejaagd, namelijk geschiedenis. Uiteindelijk na een computer goeroe te zijn geweest bij de klantenservice van een grote webwinkel ben ik gevraagd om in de IT te werken. Hetzelfde werk, maar dan met computers. 

 

Sinds welk jaar ben je werkzaam in de IT?

Ik ben sinds 2016 officieel de IT ingerold, na een niet vruchtbare carrière als social media manager, klantenservice medewerker, game producente en noem maar op. In 2018 had ik echt besloten dat ik met Linux wilde werken. Want klooien met Linux is het enige in de wereld waarmee ik de tijd kwijt raak. Ik heb iets met een zwart scherm en groene letters. Plus ik ben verliefd op de vrijheden die Linux en Open Source mij bieden. Daarnaast vind ik het heel cool als het uitrollen van een nieuwe container of een stuk code gewoon in één keer lukt. Dat gevoel is onovertroffen.


Wat vertel je op een feestje als ze vragen wat voor werk je doet?

Dat is simpel! Ik kijk de hele dag naar een zwart scherm met groene letters. Dan zie ik dat er iets kapot gaat en dan gaan we dat fixen. Dan doe ik ‘tik tik tik’ en dan hoop ik dat het werkt. Daarnaast ben ik de ‘kennisgoeroe’  van ons team en schrijf ik met liefde artikelen voor de kennisbank. De reactie van mensen is altijd super grappig. Het enige nadeel is dat ik dan weer meteen gestrikt wordt voor elke computervraag.


Welke verandering in IT land vond jij het meest indrukwekkend?

Ik vind het feit dat steeds meer van onze werkzaamheden naar containers worden verplaatst en dus in de cloud belanden heel gaaf.  Het feit dat de lijn tussen developer en operator steeds minder duidelijk wordt. Alles moet sneller, sneller, sneller en apps moeten gelijk gedeployed worden. Ik blijf het fascinerend vinden hoe je binnen enkele minuten een werkende webapp met een container de wereld in tovert.  


Wat is nou echt een leuk weetje over jezelf?

Als je mijn voorletter en achternaam aan elkaar plakt krijg je ‘vlakmaker’. Dat is mijn bijnaam en dat vind ik na 15 jaar nog steeds grappig (mijn vrienden ook). Ik ben een echte nep Belg met een Rotterdams accent.  Als ik iets niet weet dan zeg ik ‘Je suis une trottoir’. Tevens ben ik de ‘ bordspelletjesgoeroe’ binnen Proxy.

 

Wat zou je graag nog bereiken in de IT wereld?

Ik wil nog heel veel bereiken. Ik hoop dit jaar nog mijn RHCE te behalen. Daarna wil ik mij volledig storten in de wereld van cloud & containers. Dat betekent veel leren over Ansible, Kubernetes, Docker, Openshift en daarnaast wil ik beter worden met Python.


Eet je het liefst groenten of fruit?

Fruit, want ik ben gek op bananen en appels en  botanisch gezien zijn tomaten, mais, komkommers en paprika’s ook fruit. Dus die keuze is snel gemaakt.


Wat is je favoriete boek of film?

Fictie boeken zijn evil vanwege mijn aphantasia. Ik lees graag Manga en ik kijk graag Anime. Dan ben ik toch wel heel erg voor de klassiekers zoals Death Note, My Hero Academy, Full Metal Alchemist Brotherhood en de honderden sports anime die ik kijk. Daarnaast heb ik onlangs een anime gevonden over koken. Zoek je iets in dit genre, dan is Shokugeki no Soma een aanrader. Uiteraard natuurlijk wel in het Japans 😉.  

 

Waarom zou iedereen klant of collega moeten zijn bij Proxy?

Proxy heeft heel kennis in huis. We luisteren naar de wensen van de klant en we willen ook echt zo goed mogelijk met een oplossing komen. Waarom je onze collega wilt worden? Simpel, we hebben echt super leuke collega’s met een hoop humor. Daarnaast heb ik nog nooit een werkgever gehad die zo zorgt voor haar medewerkers en zo probeert mee te denken met de ontwikkeling van haar medewerkers zowel professioneel als privé.

 

Hou onze blog in de gaten om ook de antwoorden van onze andere collega's te lezen. En natuurlijk ook hoe wij de chaos in de IT wereld proberen te ontrafelen en duidelijk te maken. Mocht u graag meer willen weten over wat Proxy voor u kan betekenen? Of onze nieuwe collega worden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wie weet tot snel!

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Proxy Algemeen
Hi, wij zijn Proxy! Een IT organisatie gevestigd in Rotterdam, Abcoude en in Son en Breugel. Met een gezellig en ambitieus team proberen wij IT daadwerkelijk bij te laten dragen aan de business van de klant. We zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar zetten de klant altijd voorop.