<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">

Een dag op stap met Ben

Afgelopen donderdag, 16-06-2016, ging onze Ben naar het datacenter van een klant in Londen, Engeland. Hij mocht daar de nieuwe Oracle T7-2 server in het rack gaan hangen. Ook benieuwd naar hoe de dag van Ben eruitzag?

 

Een project voor een nieuwe server begint natuurlijk al een tijdje voordat de server daadwerkelijk bij de klant op locatie in het rack gehangen wordt. De klant bestelt iets nieuws en voordat we de pre-installatie kunnen uitvoeren hebben we het zogenaamde intake document. Dit is een document waarop de klant alle technische gegevens over hoe de server ingericht moet worden invult. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij de pre-installatie uitvoeren. Deze voorbereidingen gebeuren bij ons op kantoor, waardoor de installatie bij de klant zelf minder tijd kost. Een goede voorbereiding is 80% van het werk.

 

Vandaag was het een bijzondere locatie waar ik de server ging installeren, namelijk in Londen. Op verzoek van de klant ben ik zelf naar Londen afgereisd om de T7-2 server in het rack te hangen. Aangezien we dezelfde installatie al in Amsterdam hadden gedaan, en deze zeer soepel verliep, had ik besloten om in één dag op en neer te vliegen. Om 05:30 zat ik al in de auto richting Schiphol. Ondanks het vroege uur kwam ik toch in een file terecht, moest ik nog enigszins haasten om door alle checks te komen en 5 minuten voor het sluiten van het boarden zat ik toch op tijd in het vliegtuig. Een uur en een kwartier later landde ik op London City Airport waar ik zeer eenvoudig op de DLR Trein (Dockland Light Railway) kon stappen en 10 minuten later stapte ik op het perron East India uit. Via een loopbrug de snelweg over en dan naar het Global Switch datacenter. De contactpersoon van de klant, waarmee ik samenwerk deze dag, was al een avond eerder gevlogen en stond me al op te wachten.

 

In het datacenter zelf was de klus vrij snel geklaard. De server in het rack, kabels er in, booten, testen uitvoeren om te zien of alles bereikbaar was en eigenlijk zat het werk er voor ons al op. Dankzij de pre-installatie bij ons op kantoor en onze ervaringen in Amsterdam was het instellen van deze nieuwe server eenvoudig.

 

 

Aangezien ons vliegtuig pas om 19:00 Engelse tijd terugvloog hadden wij nog wat tijd over. Toevallig moest Engeland voetballen tegen Wales voor het EK. In een plaatselijke pub hebben we de wedstrijd bekeken. De wedstrijd begon slecht voor de Engelse, maar eindigde gelukkig vlak voor tijd goed! Op de luchthaven van London City Airport hebben we nog wat gegeten en met een kleine vertraging landden we toch rond 21:45 Nederlandse tijd op Schiphol. Al met al een lange dag, met voornamelijk reizen voor een paar uur werk, maar wel een leuke ervaring en een tevreden klant!

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Ben Wismans - Senior Consultant
Ben werkt al sinds 2005 in de IT branche. Hij is Senior Consultant binnen Proxy. Hij staat zowel onze klanten als onze collega's bij in complexe en uitdagende IT-vraagstukken. Daarnaast is hij helemaal thuis in alle Red Hat Solutions, zoals bijvoorbeeld Red Hat Satellite en OpenShift.