<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">
Proxy Algemeen
Proxy Algemeen 06-12-2016 3 min

Hoe ga ik slimmer om met back-ups?

Storage vraag: “Een back-up oplossing is een verzekering die ik afsluit. We geven geld uit aan iets waarvan we hopen het nooit nodig te hebben. In het beste geval is het geldverspilling. Wat zijn mijn mogelijkheden om hier slimmer mee om te gaan? Proxy; help ons!"

 

De storage markt

De omvang van de storage markt is enorm. Zo ook het aantal beschikbare oplossingen en producten. Denken wij aan storage dan schiet er veel technische termen door ons hoofd, zoals: SAN, NAS, DAS, File, Block, Object, Hyperconverged, Hyperscale, All-Flash, Hybrid-storage, scale-up, scale-out, cloud-dataprotection, redundantie, flexibiliteit, JBOD, erasure-coded, snapshots, deduplication, disaster recovery, compression, encryption, NFS, Cifs, FC, iSCSI, S3, Swift, Cinder, Software Defined, OpenStack, Cloud, Back-up & Recovery … en de lijst gaat maar door.

 

Passend bij uw storage-vraag

Data protectie in de vorm van Back-up & Re-store is in veel organisaties een onderschoven kindje. Het wordt gezien als een noodzakelijk kwaad, een verzekering en vaak zelfs een desinvestering. Daarnaast wordt er te laat over nagedacht. Back-up (en re-store) en het daadwerkelijk kunnen herstellen van een calamiteit zijn zaken die achteraan in een project komen. Budget is vaak al vergeven en er is geen ruimte meer voor een serieuze oplossing

 

Wat is de kern van de vraag?

Een data protection oplossing is noodzakelijk. Wet- en regelgeving intern maar ook extern verplichten u dit onderwerp goed in te vullen. U bent echter op zoek naar een oplossing die meer voor u doet dan simpelweg de “verzekering”. U wilt niet alleen dat het geen “verspilling” meer is, u wilt zelfs dat het gaat bijdragen aan uw succes!

 

Belangrijke eigenschappen

Opgesomd denken wij dat uw data protection oplossing de volgende eigenschappen moet hebben:

 • Gebruikers ervaring: eenvoud
  - Geen complexe installaties, implementaties en absolute eenvoud bij dagdagelijkse taken zoals het behandelen van gebruikers verzoeken.
 • Disaster Recovery
  - Het herstellen van een service, systeem of stuk data moet “instant” kunnen en niet minuten, uren of zelfs dagen duren.
 • Back-up
  - Uw business vraagt van U een SLA. U beschermt uw data dan ook volgens een SLA. Geen complexe back-up windows meer.
 • Cloud-Native
  - Het platform dient schaalbaar te zijn en te functioneren zowel on-premise als in (combinatie met) de Public Cloud.
 • DevOps
  - Het platform moet de business ondersteunen. Analytics die continue afwegen waar, volgens SLA, de data het beste kan worden opgeslagen op basis van variabelen als performance, beschikbaarheid en kosten.

Een oplossing met bovenstaande eigenschappen dringt de kosten enorm terug. Bescherming op basis van SLA, het geven van inzicht via Analytics, het zo efficiënt inzetten van resources en de kracht van het direct terugschakelen naar een eerder moment in tijd ondersteunen uw business.

 

Beste keuze

Kies voor een cloud-native platform met ingebouwde datamanagement functies (zie de analytics hierboven beschreven). De wereld beweegt zich steeds meer naar de cloud. Het niet adopteren van de cloud zal leiden tot hogere kosten en een minder flexibele infrastructuur. De vraag blijft hoe snel je naar de cloud kunt bewegen. Op dit moment zijn er simpelweg nog veel blokkades of obstakels om te overwinnen voordat een volledige overstap naar de cloud mogelijk is (voor iedereen). Met de keuze voor een platform (algemeen) wat zowel on-premise als cloud ondersteunt hou je de mogelijkheden voor de toekomst open.

 

Ons advies

Bepaal uw strategie of herzie uw strategie met betrekking tot data-protection. Ziet u ook de voordelen van een oplossing met de beschreven eigenschappen? Ik denk dat we moeten stoppen met de stoffige back-up & re-store oplossingen en moeten zorgen dat ook dit onderdeel van onze infrastructuur waarde toevoegt aan de business. Met de eigenschappen; eenvoud, cloud-native, instant-recovery en DevOps moet dit mogelijk zijn.

 

Conclusie

De beste data-protectie-storage-oplossing voor de (industry) klant bestaat uit een schaalbaar, cloud-native datamanagement platform met de eenvoud van inrichting en beheer van een iPhone.

  Deel dit artikel:
Topics
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Proxy Algemeen
Hi, wij zijn Proxy! Een IT organisatie gevestigd in Rotterdam, Abcoude en in Son en Breugel. Met een gezellig en ambitieus team proberen wij IT daadwerkelijk bij te laten dragen aan de business van de klant. We zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar zetten de klant altijd voorop.