<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">
Erik de Rijk - CEO
Erik de Rijk - CEO 18-02-2022 2 min

P.O.D. - de resultaten van december

In december 2021 hebben verschillende Proxy Opensource Dilemma's (P.O.D.) de revue gepasseerd. Met verwachte en onverwachte uitkomsten mogen we wel zeggen. Deze willen we je niet onthouden dus in de blog van deze week nemen we je mee naar de resultaten van de P.O.D. rondom de feestdagen. 

 

Sinterklaas of kerst? πŸŽ…πŸŽ„

Het eerste dilemma voor december stond in het teken van Sinterklaas of Kerst. En we moeten zeggen dat de uitkomsten ons verrasten. Vele van jullie kozen voor Sinterklaas (ruim 66%). Of dit nu met de timing te maken had (de vrijdag voor Sinterklaas) of met het sentiment want menig Nederlander met Sinterklaas heeft is lastig te zeggen. Maar dat er genoten werd van het moment was duidelijk. En daarna snel door naar kerstmis.

 

Gourmetten of koken πŸ˜‹

Een tijd van gezelligheid en veel samen eten. Daarom was een ander dilemma in december dan ook de vraag of er gegourmet werd samen of dat er uitgebreid gekookt werd. De restaurant waren nog dicht dus die optie verviel helaas. En wij schatten zo in dat in de helft van Nederland het gourmetstel (49%) op tafel stond en bij de andere helft een zoveel gangen menu (51%). 

 

bash of ksh

De keuze voor bash of ksh was blijkbaar geen keuze. Hier kozen alle stemmers voor bash. Of dit kwam door de overtuiging dat dit de beste keuze was of dat niet iedereen wist waar hij nu eigenlijk op stemde en dan maar meeging met de rest is niet duidelijk. πŸ˜‰

 

Github of Gitlab

Vragen naar welk developmentplatform de keuze heeft was een gewaagde vraag. De meningen hierover verschillen enorm. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Dat zagen we dan ook terug in de resultaten: GitHub was de uiteindelijke winnaar met 52% tegenover GitLab met 48%.

 

Binnenkort mag je van ons de resultaten van januari verwachten met daarin ook het dilemma wat iedereen op scherp zet: StarTrek of StarWars.  πŸ“ΊπŸ‘½πŸ‘Ύ

 

 

 

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Erik de Rijk - CEO
Erik is mede-eigenaar en CEO van Proxy. Sinds de start van Proxy in 1997 is Erik zelf altijd werkzaam geweest als Consultant. Sinds juni 2011 heeft hij het stokje als algemeen directeur overgenomen. Erik zijn droom is om een Linux/Unix kennishuis te bouwen met passie voor de techniek en aandacht voor elkaar. Hij ziet het als zijn taak om ervoor te zorgen dat Proxy-ers er trots op zijn voor Proxy te werken.