<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">
Erik de Rijk - CEO
Erik de Rijk - CEO 17-05-2022 2 min

Proxy redt levens onder werktijd met Sanquin at Work

Proxy Services B.V. start met een bijzonder initiatief waarbij het bedrijf haar medewerkers tijd geeft om bloed te doneren. Met deelname aan Sanquin at Work draagt zij haar maatschappelijke steentje bij aan de permanente uitdaging de bloedvoorraad op peil te houden.

 

 

Proxy is één van de eerste werkgevers die haar medewerkers enthousiasmeert voor deze optie om mensenlevens te redden onder werktijd. De werkgever geeft tijd, de medewerkers geven bloed, echt teamwork dus.

 

Win-win situatie

Voor Erik de Rijk, CEO was de keuze voor Sanquin at Work snel gemaakt: Als jarenlange donor weet ik hoe nuttig het geven van bloed kan zijn. Helaas mag ik dit als diabeet niet meer maar als wij via deze manier iets terug kunnen doen dan doen we hier graag aan mee. Aangezien vrije tijd zo’n beetje het kostbaarste goed is dat een werkende Proxy’er heeft is het niet meer dan logisch dat we dit op deze manier (onder werktijd) ondersteunen. Met Sanquin at Work kunnen we als bedrijf een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren, die verder gaat dan onze eigen dienstverlening!” 

 

Projectleider van Sanquin at Work Vera Seriese is verheugd over de deelname van Proxy. “Elke 2 minuten heeft iemand in Nederland bloed nodig om in leven te blijven, weer gezond te worden of ziekte te voorkomen. Dat kan niet zonder donors die bereid zijn hun bloed of plasma te doneren. Samen zijn we er verantwoordelijk voor dat er in Nederland altijd voldoende bloedproducten op voorraad zijn, om ziekenhuizen mee te bevoorraden en geneesmiddelen mee te maken. Fantastisch dat Proxy daar met Sanquin at Work een bijdrage aan levert.”

 

Maatwerk

Bedrijven die deelnemen aan Sanquin at Work kunnen zelf de details van hun deelname bepalen. Bijvoorbeeld of de reistijd naar de bloedbank ook onder werktijd mag plaatsvinden. Sanquin helpt deelnemende bedrijven vervolgens met input voor een interne wervingscampagne om zoveel mogelijk medewerkers te inspireren zich aan te melden via een speciale bedrijfspagina.

 

Bedrijven in het gehele land worden opgeroepen zich ook aan te melden, naar goed voorbeeld van Proxy. Meer informatie en persoonlijk advies op maat is te vinden op www.sanquin.nl/atwork.

 

 

 

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Erik de Rijk - CEO
Erik is mede-eigenaar en CEO van Proxy. Sinds de start van Proxy in 1997 is Erik zelf altijd werkzaam geweest als Consultant. Sinds juni 2011 heeft hij het stokje als algemeen directeur overgenomen. Erik zijn droom is om een Linux/Unix kennishuis te bouwen met passie voor de techniek en aandacht voor elkaar. Hij ziet het als zijn taak om ervoor te zorgen dat Proxy-ers er trots op zijn voor Proxy te werken.