<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3535202&amp;fmt=gif">
Don Kemps - Account Manager
Don Kemps - Account Manager 07-05-2019 3 min

Service- en onderhoudskosten verlagen, hoe doe je dat?

Het opzetten van een goede IT-infrastructuur is natuurlijk een flinke investering. Dus is het logisch dat u zoveel mogelijk uit uw hardware-investeringen wil halen. Dat kan het beste door niet alleen naar de top van de ijsberg te kijken - de hardware zelf. Onderhoud van die hardware vormt namelijk een flink aandeel van de kosten ‘onder water’. Helemaal wanneer een contract met een vendor afloopt en u uw huidige infrastructuur niet wil vernieuwen of veranderen. Hoe kunt u op service- en onderhoudskosten besparen? Dat leest u in dit blog.


Over het algemeen vinden wij dat bij nieuwe IT hardware ondersteuning vanuit de vendor gewenst is. Maar bij IT hardware op leeftijd wordt support vanuit een third party steeds aantrekkelijker.

Dat zit zo: na ongeveer drie tot vijf jaar wil een vendor dat u uw hardware vernieuwt. Of, als u dat niet doet, op zijn minst uw onderhoudscontract verlengt. Dit is natuurlijk een gebruikelijke gang van zaken in de sector. Het onderhoudscontract bij de vendor is na deze periode vrij prijzig.


Maar: het is ook niet ongebruikelijk voor bedrijven om zo’n upgrade over te slaan. Een reden hiervoor kan zijn dat ze niet elke vijf jaar het juiste budget hiervoor hebben. Zij kunnen er dus voor kiezen om hun huidige IT iets langer in de lucht te houden met dezelfde investering. Hun applicaties blijven immers toch wel draaien.

 

IT lifecycle verlengen

 

Wat voor reden dan ook: multivendor hardware support maakt onderhoud van uw ‘bestaande omgeving’ betaalbaar. Dit is support dat door een derde partij wordt uitgevoerd, nadat het onderhoudscontract van een (of meerdere) vendor(en) is opgezegd. Zo kunt u de lifecycle van uw oude IT-infrastructuur verlengen.

 

Maar u kan toch ook het onderhoudscontract verlengen bij de desbetreffende vendor voor uw oude apparatuur, zonder nieuwe hardware aan te schaffen? Ja, maar dat wordt al gauw prijzig. Onderhoud in deze situatie is niet constant nodig, dus betaal je relatief te veel. Ook bent u bij deze leveranciers gebonden aan minstens een jaarcontract. Terwijl multivendor hardware support vanuit Proxy vele malen flexibeler is, soms wel met contracten vanaf drie maanden. Support op maat dus.

 

Ook kennen wij geen End-of-Life / End-of-Support termijnen. Zolang er nog voldoende reserve-onderdelen beschikbaar zijn op de markt om de continuïteit te kunnen waarborgen, kunnen wij apparatuur blijven supporten.

 

Tijd besparen

 

En omdat het multivendor support betreft, kan Proxy uw centrale aanspreekpunt zijn voor onderhoud op meerdere merken apparatuur (de kans is klein dat uw bedrijf apparatuur van slechts 1 merk heeft). Korte lijntjes dus. Zo bespaart u naast geld ook nog eens flink wat tijd. En, zeker in IT geldt: tijd is geld.

 

Met multi vendor hardware support zijn er veel onderdelen van verschillende vendoren op voorraad beschikbaar.  Zodat er geen tijd verloren gaat bij het bestellen bij de leverancier - en het wachten op de levering.

 

Alle ondersteunde hardware is daarnaast geadministreerd in een portaal, waardoor er snel na 1 mailtje of call gereageerd kan worden op een issue.Kosten besparen

 

De meeste besparing gaat echter zitten in de uitgaven die u niet maakt. Uw huidige omgeving blijft doordraaien, zonder dat u nieuwe onderdelen heeft aangeschaft. De IT-lifecycle van uw infrastructuur wordt aanzienlijk verlengd - iets wat past in de trend van circulaire IT waarbij hardware een tweede leven wordt geschonken. Dit leidt tot flinke besparingen van wel 60 tot 75 procent, ten opzichte van de aanschaf van nieuwe hardware.

 

Nog meer voordelen van multivendor hardware support

 

  • Extra flexibiliteit: Proxy denkt proactief mee in oplossingen voor nieuwe wensen, en is daarin niet beperkt door het kader van één vendor. Nieuwe oplossingen zijn niet langer per definitie gebaseerd op de bestaande apparatuur.
  • Hardware support via Proxy betekent werken met gecertificeerde engineers. Ze beschikken allen over de juiste ervaring: allemaal een achtergrond bij de vendors waar ze nu de hardware van onderhouden.
  • Bij een 24/7 hardware support SLA heeft u bij alle storingen altijd recht op een engineer. Bij onderhoud door de vendor zelf zijn er bepaalde onderdelen (CRU’s) waarvan de vendor uitgaat dat de klant dit zelf kan - en komt er dus geen engineer langs. Vooral bij datacenters heel ongunstig want daar is niet altijd een monteur aanwezig.
  • Ook voor internationaal opererende bedrijven biedt dit uitkomst: over hardware in het buitenland wordt dezelfde service geboden als in Nederland. Net als de SLA’s, die zijn gewoon hetzelfde als in de hele sector en als die van uw vendor - of zelfs flexibeler.

 

Wilt u ook de lifecycle van uw IT verlengen? Proxy heeft bijna 25 jaar ervaring met IT-infrastructuren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

    Deel dit artikel:
Ontvang de laatste Proxy updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Don Kemps - Account Manager
Don is onze New Business Account Manager en hét aanspreekpunt voor onze oplossingen van Red Hat. Met al uw vragen over Red Hat, Ansible, Open Shift, Managed Services en digitale transformatie kunt u bij Don terecht. Maar natuurlijk ook voor alle andere IT gerelateerde zaken. Don gaat graag met u in gesprek om samen voor u de beste oplossing te bepalen en te implementeren.